Diplomski rad (diplomski studij): Strukture upravljanja sinkronim motorom s permanentnim magnetima

Autor:
Pravica, Luka
Mentor:
Maljković, Zlatko
Na ovim stranicama mogu se pogledati materijali napravljeni u okviru navedenog rada.
Ključne riječi:
sinkroni motor s permanentnim magnetima (SMPM); vektorsko upravljanje; izravno upravljanje momentom i tokom (DTC); matematički model SMPM-a; Clarkeova transformacija; Parkova transformacija
Sažetak:

U radu je dan pregled strojeva s permanentnim magnetima s naglaskom na sinkroni motor s permanentnim magnetima (SMPM). Obrađena je podloga za matematičko modeliranje strojeva te je pomoću nje modeliran sinkroni stroj s unutarnjim permanentnim magnetima u rotirajućem koordinatnom sustavu. Prikazan je rad pretvarača napona i frekvencije. Detaljno su prikazani principi na kojima se temelje vektorsko upravljanje i izravno upravljanje momentom i tokom (DTC). Izvedene su i detaljno prikazane strukture vektorskog i DTC upravljanja SMPM-om prema kojima se uočava razlika između njih. Na temelju eksperimenata djelovanja struktura upravljanja dana je njihova analiza i usporedba.

Dokumenti:
  1. Tekst rada: Strukture_upravljanja_SMPM-om_Luka_Pravica.pdf
  2. Drugo: Strukture_upravljanja_SMPM-om_Luka_Pravica.rar
Zapis stvoren:
2012-07-06 10:33:52
Zapis zaključan:
nije
Pristup javan:
postavka studenta DA, postavka mentora NE
Ovaj rad nije zaključan. Stranice radova studenata za koje postoji definiran mentor ili izravni voditelj samo mentor odnosno izravni voditelj mogu zaključati čime potvrđuju vjerodostojnost unesenih podataka. Ako stranica nije zaključana, to znači da se navedeni podatci još uvijek mijenjaju odnosno da nitko od službenog osoblja ustanove nije provjerio ove podatke.